HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

dinsdag 4 juni 2013

HOTSPOT AMSTERDAM: Rollende keukens & recept kip tandoori met naanbrood en mangochutney

Rollende Keukens, Westergasfabriek Amsterdam

Vanuit de verte komen dikke rookwolken, geuren en kleuren je tegemoet. Één groot culinair openluchtrestaurant dat bestaat uit verschillende eetgelegenheden op wielen. Van gastronomische vreetkarren tot excentrieke vegaballen. Alles wat je kunt bedenken, vind je bij de Rollende Keukens (the Rolling Kitchens) in Amsterdam.

Eens per jaar (deze keer van 9 t/m 12 mei) vindt dit gratis foodevent plaats bij de Westergasfabriek. In de tientallen tot keukens verbouwde dubbeldekkers, bakbrommers, campers, vrachtwagens, busjes en aanhangers worden allerlei heerlijke gerechten bereid. Curry's, vegetarische hoogstandjes, oesters, gegrilde spareribs van het Livarvarken, verse smoothies, ter plekke gerookte vis en nog heel veel meer. Onder het genot van muziek kun je hier genieten van duurzame, lokale en home made gerechten. 



De hoeveelheid omgebouwde busjes, campers, aanhangwagens en keukens op wielen was enorm. De keuze was erg lastig, zeker omdat alles er lekker uitziet en recht voor je neus wordt gemaakt. Uiteindelijk gingen we voor het zelfgebakken naanbrood met kip tandoori en mangochutney en vegaballen met kaas en noten, ballen van wortel en bataat en pittige bonen. 

De kleurrijke vlaggetjes om de draaimolen en heerlijke geuren van alle eettentjes maakten dat het, ondanks de regen, toch erg gezellig was. Volgend jaar (duurt wel nog even) hopelijk mooier weer, dan is het helemaal genieten.




Het naanbrood werd ter plekke vers bereid in een grote ton met vuur. Dit was zo lekker, dat ik het thuis ook heb gemaakt (helaas niet met zelfgemaakt naanbrood, maar toch). Hieronder het recept voor naanbrood met kip tandoori, mangochutney en komkommer. Super simpel en zo gemaakt. Echt heel lekker. 


Dit heb je nodig voor 4 personen
4 kipfilets
1 pot kruidenpasta tandoori
1 rode ui
4 naanbroden
1 rijpe mango
1 rode peper
bosje koriander
beetje olijfolie
1 komkommer
pittige sla zoals rucola of postelijn
peper en zout

En zo maak je het
Snijd de kipfilets in reepjes. Snipper de ui. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui even aan. Doe de kruidenpasta hierbij en bak even mee. Voeg nu de kipfilet toe en bak ze bruin en gaar.

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes.

Maak ondertussen de mangochutney. Snijd de mango in stukjes (klik hier voor een handige manier om een mango te snijden). Snijd de rode in de lengte doormidden, haal de pitjes eruit (behalve als je van heel pittig houdt), en snijd in stukjes. Pureer de mango, samen met de rode peper, korianderblaadjes en 1-2 eetlepels olijfolie, met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. 

Doe alles in aparte schaaltjes en serveer met warm naanbrood (even in de oven of de broodrooster). Smakelijk!