Afgelopen maand was herfstig. Als de wekker gaat, is het nog donker. Het waait. Het regent. Het sneeuwt dan nog net niet. Om mezelf er toch door heen te slepen, trok ik mijn onesie aan, met daarover heen mijn snuggy en maakte ik heel veel herfst eten. Stiekem moet ik toegeven dat ik het ook wel lekker vind. 's Avonds op de bank met een kom dampende soep. Troosteten, thuiskomen, warmte. Dat heeft ook wel wat. Zo op z'n tijd. Alweer september dus. De tijd vliegt nog steeds.
In september was havermout back on track. Om de kou 's ochtends te trotseren at ik dapper mijn kom met warme sticky dadel oats en havermout met banaan uit de oven | Ook favoriet ontbijt was Griekse yoghurt met amandelen, hazelnoten, dadels, vijgen en honing | In september probeerde ik fusion smoothies met groenten. Tegen alle verwachtingen is een smoothie met wortel of spinazie echt lekker en goed voor de weerstand | In september had ik het koud, verregende ik en waaide ik van mijn fiets. Wetende dat er thuis comfort food staat te wachten. Herfstwraps met brie en paddenstoelen, risotto met knapperige chorizo en tatin van aubergine met zandkoekdeeg | In september at ik weer heel veel soep. Soep is herfst en herfst is soep | In september bakte ik eindelijk voor het eerst zelf brood. Een brood met rozijnen en vijgen en een Iers sodabrood (zonder kneden!) | Is september bietenmaand? Ik at in ieder geval opvallend veel bieten: bietensoep, haring bietentartaar en bietenburgers | In september maakte ik een epic meal: burgers van bieten met avocado en mango op zuurdesembrood | In de nog donkere septemberochtenden had ik mijn geliefde espresso extra nodig. Ik hing zelfs een wordbanner op. Ode aan koffie |
Dat was mijn septembermaand, hoe heb jij de eerste kou doorstaan?
Nog meer van dit vind je op Instagram @yellowlemontreeblog