donderdag 3 oktober 2013

[GESLOTEN] Productreview & giveaway: Tony's Chocolonely


I never met a chocolate I didn't like - Dianne Troi

Ken je dat gevoel, bijna een aandrang, dat een reep chocolade gewoon in een keer op moet? Als het in de kast ligt, kan het daar niet lang blijven liggen. Uit zelfbehoud koop ik daarom niet heel vaak meer een reep chocolade, maar eens in de zoveel tijd mag je jezelf best trakteren. Als je het doet, doe het dan goed. Zo ben ik dan ook wel weer. Daarom, voor alle chocoladefans, goed nieuws! Tony's Chocolonely heeft weer drie nieuwe fancy limited edition smaken gemaakt. Ik mocht ze proeven en dit is echt de lekkerste chocolade. Om de harde randjes wat te verzachten geef ik drie repen weg. Met deze repen komen we de winter wel door. 

Lees verder om te zien hoe je kans maakt. 

WIE
De limited edition chocolade repen van Tony's Chocolonely. De repen zijn tijdelijk verkrijgbaar bij wereldwinkels en op is dus ook écht op. Alhoewel, de reep die het beste in de smaakt valt, krijgt een ere plekje in het assortiment. 

WAT
Alle drie de repen hebben bijzondere smaakcombinaties. Het eerste limited-expemplaar is een pittige variant van klassieke melkchocolade met stukjes koek en gemalen chilipeper. De tweede smaak is een chocoladereep met krokante kokos, amandelen en kruidige kaneel. De laatste reep klinkt al net zo cool: puur met meringue en kers. 
VAN BUITEN
De repen zitten in gerecyclede, ongestreken papieren wikkels in gezellige kleuren. 

VAN BINNEN
Voor wie de repen kent, weet dat de stukjes van de chocoladereep ongelijk verdeeld zijn. Tony's vindt het gek dat alle blokjes van een chocoladereep even groot zijn, terwijl het juist in de chocoladewereld zo ongelijk verdeeld is. Tony's Chocolonely is op weg naar 100% slaafvrije chocolade, daarom is alle cacao Fairtrade en komt de chilipeper uit Ghana, de amandelen uit Oezbekistan en zijn de meringues gemaakt van vrije uitloop eieren. Klinkt fair toch?

EINDOORDEEL
Deze chocolade is echt goed. Ik ben groot fan van warme, winterse smaken. Zeker nu de dagen donker en kouder worden. Wetende dat de chocolade eerlijk gemaakt is met ingrediënten van kleine boeren, maakt deze repen alleen maar lekkerder. De winterse kruidige smaken van de melkrepen doen je verlangen naar Sinterklaasavond. De zure kersen met meringue van de pure reep hebben iets Kerstigs. Ik weet dat dit nog even vooruit is, maar met deze repen krijg je spontaan zin om je onesie aan te trekken en met een mok warme chocomelk naast de kachel te gaan zitten. Met deze repen kom je er wel doorheen. 

Lastig kiezen welke smaak ik nou het lekkerst vind, dus aan jou om dat zelf te beoordelen. Zo maak je kans op de drie limited editions:

1. Laat hieronder in een reactie weten dat je mee doet.
2. Volg mijn blog via BloglovinFacebook en/of Twitter.
3. Niet persé, maar wel leuk natuurlijk: breng eens een bezoekje aan de Tony's Chocolonely Fanpagina.

Je kan mee doen tot en met woensdag 9 oktober. De gelukkige winnaar zal ik bekend maken op Facebook en Twitter en krijgt persoonlijk bericht via e-mail.