Naast noten bevatten deze repen dadels, pitten en superbessen, maar je kunt dit recept helemaal eigen maken door te gebruiken wat je thuis nog in de voorraadkast hebt staan. Alle soorten zaden, pitten, noten en gedroogd fruit maken deze repen lekker. Dus wees creatief. Wat lijkt jou een lekkere combinatie?
Zo maak je de notenrepen
ongeveer 8 porties
8 zachte dadels, ontpit
125 gram gemengde noten, ik gebruikte amandelen en hazelnoten
2 el zonnebloempitten (of pompoenpitten)
50 gram superbessen (cranberries, gojibessen, incabessen, moerbeien)
2 el honing, agavesiroop of maple siroop
Doe alle ingrediƫnten, behalve de siroop, in de keukenmachine. Maal op hoge snelheid. Voeg de siroop toe en laat nog even draaien tot alles goed gemalen is en aan elkaar blijft plakken. Doe bakpapier in een bakvorm of cakeblik, doe het mengsel erin en druk plat. Zet een half uurtje in de koelkast. Snijd in vierkantjes of repen. Bewaar ze in een koektrommel of in de koelkast.
Lekker als snack bij de afternoon tea of gewoon tussendoor voor bijvoorbeeld een tentamen of sporten als je even wat energie nodig hebt.