HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

zaterdag 25 mei 2013

Hotspot Utrecht: Stan & Co

Stan & Co, Ganzenmarkt 16

Utrecht heeft er weer een nieuwe aanwinst bij: Stan & Co. Laatst was ik bij de opening van deze nieuwe zaak. Bij Stan & Co. draait alles om het goede leven. The Good Life. Als je binnenstapt, waan je jezelf in een hippe hotspot in het Meatpacking district in New York. Ik ben echt verliefd op het interieur: industrieel met staal, leer en hout. Hardhouten tafels, robuuste boekenkasten en stenen muren worden gecombineerd met loungebanken en intieme tafeltjes met kaarslicht. Dit terwijl je gewoon in de binnenstad van Utrecht bent. Bij Stan & Co. begin je het goede leven al 's ochtends vroeg met een espresso en kun je tot de late uurtjes genieten van lekker eten en heerlijke wijnen. 



De boodschap dat elk moment van het leven gevierd mag worden met lekker eten en leuk gezelschap, komt bij Stan & Co. duidelijk naar voren. Je kunt er namelijk de hele dag terecht. 's Ochtends kun je hier je dag beginnen met een goede espresso of slow tea aan de leestafel of als je wat minder tijd hebt, een koffie en croissantjes to go. Vanaf de middag serveren ze lunch met vloerbrood, soep of salade. In de namiddag kun je hier terecht voor een afternoon tea met huisgemaakte apple pie, New York cheesecake of chocolate fudge cake uit Stan's bakery. 's Avonds serveren ze een diner aan de bar of aan tafel. Op de krijtmuur staan dagelijks wisselende daggerechten. Tot in de late uurtjes kun je blijven hangen met een heerlijk glas wijn en een plank met lekkere vleeswaren of kaas (met heerlijke appelstroop). In het weekend draait een dj op de achtergrond wat plaatjes. 






Hun grote trots is de Josper grill. Deze grill is houtskoolgestookt en als de oven gesloten is kan de temperatuur van de Josper 400 graden worden. Vlees, vis en groenten blijven door deze manier van bereiden authentiek en sappig. Bij Stan & Co. bereiden ze de gerechten het liefst in de Josper, zelfs het brood. Wat dacht je van een Angus beef burger met flat bread of boerderijkip met gepofte ui, zelfgemaakte frieten en compote? Ze hebben zelfs een speciaal menu waarbij je aanschuift aan de keukentafel met uitzicht op de open keuken. Zo kun je van dichtbij zien hoe je steak wordt bereid op het vuur van de Josper grill. 



Voor het goede leven, ben je bij Stan & Co. op het juiste adres. Voor een extra Stan & Co. ervaring hebben ze plaktattoos of kun je iemand een kaartje schrijven die zij voor je op de post doen. Dit zijn net de kleine dingen die het verschil maken en Stan & Co. onderscheiden. 

Dus slow down en enjoy the good life.