Mijn ontbijt is niet altijd zo overdacht geweest als de laatste tijd. Alweer even geleden ruilde ik mijn bak met voorgefabriceerde cruesli in voor smoothies, kwark met zelfgemaakte granola en havermout. Het lijkt misschien meer werk, maar deze ontbijtjes heb je zo gemaakt. Het verschil zit 'm erin dat ik nu tot de lunch vol zit, terwijl ik voorheen na twee uur alweer trek begon te krijgen. Het ontbijt zet de toon voor de dag. Daarom deze super lekkere overnight oats met banaan uit de oven.
Voor 1 persoon
200 ml amandelmelk (of sojamelk of rijstmelk)
40 gram speltvlokken of havermout
snufje zout
1 tl kaneel
25 gram rozijnen
1 banaan
De avond ervoor
Doe alles (behalve de banaan) de avond van te voren in een ovenbestendige kom. Roer door elkaar en zet een nacht weg in de koelkast.
De volgende ochtend
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de banaan in plakjes. Verdeel dit over de overnight oats en zet ongeveer 10 minuten in de oven totdat de banaan bruin begint te kleuren. Bestrooi met wat kaneel, lijnzaad en eventueel een lepel yoghurt.