HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

HOTSPOTS


Hier vind je leuke plekken, hotspots en aanraders waar je echt een keertje naar toe moet gaan als je toch in de buurt bent. 

Wat zijn jouw favoriete adresjes op de wereld die je niet mag missen?Amsterdam


Vroeger vond ik Amsterdam altijd maar groot en druk, maar toen kwam ik ook niet veel verder dan de Kalverstraat. Als je de toeristische plaatsen een beetje mijdt, zitten er namelijk zo veel geweldige nog-niet-door-de-menigte ontdekte cafeetjes en restaurantjes. Tot mijn geluk wonen veel van mijn vriendinnen in Amsterdam, waardoor ik er vaak kom en samen met hun veel nieuwe plekken ontdek. Bijna wekelijks krijg ik wel weer een foto van een lunchplek of cheesecake toegestuurd met de tekst "hier moeten wij ook echt een keer heen gaan". Het leuke aan Amsterdam vind ik dat je in iedere buurt een apart centrum hebt met allerlei leuke plekken. Ik ben nog lang niet overal geweest, maar hier de eetadresjes waar ik graag met vriendinnen heen ga als ik in Amsterdam ben. 
East Side Gallery, Berlijn

Aan het begin van het nieuwe jaar ben ik een paar dagen met mijn familie op stedentrip naar Berlijn geweest. Berlijn is echt één van mijn lievelingssteden. Je kunt er zo veel beleven. De stad heeft veel verschillende kanten, van overblijfselen van de Berlijnse Muur, vintage winkels en underground party's tot in de namiddag ontbijten. 

Ondanks dat dit alweer mijn derde keer Berlijn was, raak ik niet uitgekeken op de stad. Er valt nog zo veel te ontdekken in Berlijn. 

Wat zijn jullie hotspots of leukste plekken van Berlijn? 
Hier de plekken die mij zijn bijgebleven en die ik graag met jullie wilde delen.


Bloesemboom, vlakbij Regent's Park
London is een van mijn lievelingssteden. De stad is onmogelijk te doorgronden, er valt zo veel te zien en te beleven. Natuurlijk moet je London niet verlaten zonder de beroemde fish & chips te hebben gegeten, maar er is meer!

Hier mijn favoriete plekken in London. 


Nijmegen is de stad waar ik ben geboren en waar mijn ouders nog altijd wonen. Als ik vertel dat ik uit Nijmegen kom, krijg ik altijd te horen wat een leuke stad het is. Als je ergens opgroeit, heb je het al snel gezien. Ik moet zeggen dat ik Nijmegen wel steeds meer begin te waarderen. Er komen steeds meer hippe en trendy plekken bij. Voor mij weer een goede reden om wat vaker terug te gaan naar deze stad (vinden mijn ouders ook leuk). Deze zomer ben ik ruim drie weken op reis geweest naar Thailand. De reis begon in Bangkok, vervolgens naar Chiang Mai in het Noorden en via Sukhothai door naar een bounty eiland in het Zuiden van Thailand. De vriendelijke mensen, de relaxte sfeer en natuurlijk het heerlijke eten maakten deze vakantie om nooit te vergeten. Er valt nog zo veel meer te zien van Thailand, maar hier vind je de leukste plekken om te eten waar ik het lekkerst heb gegeten.

Uitzicht over Utrecht vanaf de Dom
Ken je van die momenten dat je op de fiets zit, het zonnetje schijnt en je beseft dat de lente er aan komt? Op dat soort momenten krijg ik opeens zin om een ommetje te maken en af te wijken van mijn standaard fietsroute. Dit zijn vaak de beste dagen om nieuwe plekken te ontdekken. Dus sla eens een keer linksaf in plaats van rechts en wie weet waar je uit komt!

Ik woon inmiddels alweer ruim 5 jaar in Utrecht. In de loop der jaren heb ik de stad steeds beter leren kennen, maar nog kom ik op plekken waar ik nog nooit eerder ben geweest en loop je opeens weer tegen een leuke plek aan. Vooral in de straatjes rondom het centrum zitten veel leuke kleine barretjes, cafeetjes en restaurantjes.