HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

Test het recept

Met een hele kast vol kookboeken heb ik al best wat recepten gezien. Zo haal ik veel inspiratie uit het kookboek van Green Kitchen en Kinfolk. Het ene recept is prima te volgen, terwijl het andere recept meer weg heeft van een wiskundige formule. Ik moet zeggen dat ik mij bij het volgen van een recept nooit zo aan de regeltjes houd. Meestal doe ik maar wat en voeg ik alles een beetje op gevoel toe. Ik gebruik een recept meer als richtlijn, dan als strikte gebruiksaanwijzing. Juist als ik het recept strak probeer te volgen, ga ik fouten maken in de hoeveelheden (en voeg je per ongeluk 5 dl in plaats van 50 ml toe). 

Recepten zijn wel handige wegwijzers. Voor sommige gerechten ben ik inmiddels achter de perfecte combinatie van ingrediënten gekomen, maar voor andere ben ik nog op zoek naar het ultieme recept. Dus gewoon vaak maken, eens wat anders proberen en veel proeven. Uiteindelijk vind je altijd wel de perfecte combinatie voor dat ene recept. 

Dus: heb je een recept dat zo lekker is dat je het graag met anderen deelt? Of heb je hét perfecte recept voor een bepaald gerecht? Of juist een recept waarvan je zelf geen zin hebt om het te maken, maar waarvan je wel benieuwd bent of het smaakt?
Stuur 'm dan op naar yellowlemontreeblog@gmail.com om het te laten testen!

Klik hier om naar de geteste recepten te gaan. 

Het aantal gardes geeft de maakbaarheid van het gerecht aan:
garde
            = dit kan iedereen maken (zelfs mijn vader)
garde
       = wel wat meer werk, maar het is te doen
garde
  = voor de ervaren kok


Het aantal tomaten geeft de smaakbaarheid van het gerecht aan:
garde
            = prima, maar niet heel bijzonder
garde
       = heel lekker, echt een aanrader
garde
  = een van de lekkerste dingen die je ooit hebt geproefd (en die je dus eens
  in je leven gegeten moet hebben)