zondag 14 april 2013

Homemade citroenlimonade


Eindelijk is de dag aangebroken waar we met heel Nederland zo lang op hebben gewacht: de lente. En welk drankje is nou perfecter om de lente mee in te wijden? Inderdaad. Zelfgemaakte citroenlimonade!

Iedereen weet wel hoe je limonade maakt, toch? Pers wat citroenen uit, doe er suiker bij en vul aan met water. Maar hoe maak je nou zelf limonade die altijd perfect smaakt? Niet te zuur, niet te zoet, niet te waterig. Met dit recept maak je de perfecte limonade. Het geheim zit 'm erin dat je eerst de siroop maakt, voordat je al het water toevoegt. 

Vandaag wordt het voor het eerst meer dan 20 graden, dus echt een perfecte dag om zelf limonade te maken. Schenk het in een thermoskan, doe er wat ijsblokjes bij en neem lekker mee met een kleedje naar het park of ook heerlijk verkoelend onder het lezen van een boek in de tuin.

Dit heb je nodig voor de siroop
1 kopje citroensap (ongeveer 4-6 citroenen)
1 kopje suiker
1 kopje water

Later doe je bij de siroop nog 3-4 koppen ijskoud water of bubbeltjes water. 
Paar takjes munt ter garnering. 

Maak eerst de siroop
Warm het water met de suiker op in een klein pannetje totdat de suiker volledig is opgenomen in het water. 

Pers ondertussen de citroenen (handig met deze handpers) zodat je 1 kopje citroensap hebt. 

Doe het citroensap samen met het suikerwater in een kan. Doe hier 3-4 koppen koud water bij en zet een half uurtje in de koelkast zodat het goed koud wordt. Als je geen geduld hebt kun je ook ijsblokjes erbij doen. 

Serveer met wat takjes munt, schijfjes citroen en ijs!

Echt mijn perfecte drankje voor de eerste mooie lentedagen. Wat is jouw favoriete lentedrankje?