HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

donderdag 11 april 2013

Recept van de maand april: asperges met ham, ei en botersausZe zijn er weer: ASPERGES! 


Als de lente begint, niet dat daar al veel van te merken is maar toch, dan steken de eerste asperges hun kopjes op. Het aspergeseizoen start officieel op de tweede donderdag van april. Vandaag is het de tweede donderdag van april. Tijd dus voor asperges. 


Asperges kun je op allerlei manieren serveren, maar deze klassieker blijft mijn old time favorite. Asperges met ham, ei en botersaus. Zoals oma ze maakt. 
Dit heb je nodig voor dit klassieke recept
500 gram asperges per persoon
2 eieren per persoon
100 gram ham van goede kwaliteit
100 gr boter
verse peterselie en bieslook
versgemalen peper en nootmuskaatSchil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Snijd vervolgens de houtachtige onderkanten van de asperges af. Kook water met zout in een ruime pan en kook de asperges in ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn, maar nog wel een bite hebben.

Kook de eieren naar smaak. Zelf houd ik van eieren waarvan het eigeel net niet helemaal gestold is. Ik kook ze dus 6 minuten, maar dit moet je maar naar smaak doen. 


Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje op laag vuur, dit wordt de botersaus. 


Hak de verse kruiden fijn en doe dit in een schaaltje.


Haal de asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schaal of bord. Leg de plakjes ham en de eieren eromheen en strooi er wat bieslook, peterselie en nootmuskaat over. Serveer met de botersaus. 

.