HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

vrijdag 6 september 2013

Zomerse salade met gegrilde perzik en abrikoos, halloumi en sesamzaad


Vandaag nog even snel een zomers gerechtje. Normaal ben ik niet zo van warm fruit door mijn eten, maar voor deze gegrilde perzikken en abrikozen met honing maak ik een uitzondering. De combinatie met de zoute halloumi kaas en frisse munt maakt deze salade heel lekker. Lekker als lunch of als maaltijdsalade met ciabatta en een koud glas witte wijn. Ingrediƫnten voor 2 personen
100 gram pittige sla, zoals rucola of waterkers
4 abrikozen
2 wilde perziken
1 el geroosterd sesamzaad
blaadjes van een paar takjes munt
250 gram halloumi kaas (Turkse schapenkaas)
1 el honing
1 el citroensap
1 el lekkere olijfolie

Zo maak je deze salade
Maak eerst de salade. Doe de salade en munt in een kom. Rooster het sesamzaad en doe dit erbij. Maak in een kommetje een dressing van het citroensap, de olijfolie en peper en zout. Houd dit apart. 

Verhit een grillpan. Snijd de halloumi in 6 gelijke plakken. Halveer de abrikozen en perziken en verwijder de pit. Rooster de halloumi en het fruit met de snijkant naar boven een paar minuten tot ze mooie strepen krijgen. Besprenkel de abrikozen en perzik met de helft van de honing. Keer alles om. Rooster nog een paar minuten en druppel ondertussen de rest van de honing over de abrikozen en perziken. 

Meng bijna alle dressing door de salade. Leg de halloumi en het gegrilde fruit op een bord, verdeel de salade erover en besprenkel met de rest van de dressing. Lekker met brood!