HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

dinsdag 19 november 2013

Gezonde friet: Geroosterde pompoen met zeezout


Ik houd van pompoen. Ik merk dat ik de laatste tijd een beetje last heb van een pumpkin craze (herken je dat?). Alles is tegenwoordig pompoen. Overal waar je kijkt lijkt het wel een pompoenparadijs. Alsof je door een sprookjesbos loopt, zo liggen de pompoenen voor je uitgestald. Eigenlijk ontkom je er niet aan, wat ik totaal niet erg vind want pompoen is super lekker. 

Om mijn soms oncontroleerbare drang naar junk food wat te temperen, maak ik maar van alles frieten. Eerder maakte ik al friet van zoete aardappel, wortelfriet en nu deze pumpkin fries. Makkelijk, gezond maar vooral heerlijk als bijgerecht. 

Voor twee personen
1 pompoen (zelf vind ik de ronde het lekkerst, maar flespompoen kan ook)
1 tl olijfolie
grof zeezout
kruiden naar smaak: komijnzaad, cayennepeper, paprikapoeder, tijm. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de schil om de pompoen. Snijd de pompoen in frieten en doe in een kom. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. Schud door elkaar zodat alle pompoenfrieten bedekt zijn. 

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoenfrieten in ongeveer 30 minuten gaar met knapperige randjes. Pompoenfriet is best wel clean dus eet ze met lekker veel zelfgemaakte mayonaise. Lekker als bijgerecht bij deze hartige taart, een broodje entrecote of bij deze bietenburger

Van pompoen krijg ik nooit genoeg, dus wat is jouw favoriete pompoenrecept?