HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

HOME MADE
Geïnspireerd door een van mijn lievelingskookboeken, Homemade winter van Yvette van Boven, kwam ik erachter dat je zo goed als alles zelf kunt maken. Mayonaise, jam, ketchup, mosterd, paté, thee, kaas, brood. Producten die vanzelfsprekend zijn om kant-en-klaar in de supermarkt te kopen, blijken vaak heel makkelijk en ook nog eens leuk om thuis te maken. 

Producten uit de supermarkt bevatten vaak allerlei toegevoegde ingrediënten die helemaal niet nodig zijn. Neem bijvoorbeeld pesto, dit maak je met pijnboompitten maar in de supermarktvariant zitten vaak cashewnoten omdat deze goedkoper zijn. De schijn bedriegt. Hier komt dus geen pijnboompit aan te pas.

Het leuke van alles zelf maken is dat je dus wel precies weet waar het vandaan komt en wat er in zit. Heb je niet al altijd willen weten wat er allemaal in een fles ketchup gaat? Of hoe kaas wordt gemaakt? Op deze prangende levensvragen krijg je hier antwoord.


Ik heb mij daarom voorgenomen om meer zelf te gaan maken. Sommige dingen lijken ingewikkeld, maar vaak blijkt het echt niet moeilijk. Het klinkt ook wel speciaal om te kunnen zeggen dat de jam bij het ontbijt huisgemaakt is. Daarnaast kun je in één keer een voorraadje maken. Door het in potjes te bewaren, blijft het vaak wel een jaar goed. Ook leuk om, als je toch een hele voorraad hebt, eens een potje jam of mosterd mee te nemen op visite in plaats van een bloemetje. 

HOME MADE RECEPTEN
Bananenpancakes
Bananenbrood
Blauwe bessensaus
Cake met feta en olijven
Cake met rucola en pijnboompitten
Citroenlimonade
Clotted cream
Focaccia
Frambozenjam
Frambozenlimonade
Granola
Hot cross buns (kruidige krentenbroodjes uit Australië)
Ketchup
Mosterd
Pancakes
Ricottacheesecake met lemon curd
Rode ice tea met aardbeien
Scones
Worteltaart