HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

donderdag 14 februari 2013

valentine's cheesecakeNormaal gesproken doe ik niet aan Valentijn, maar voor deze red velvet white chocolate cheesecake maak ik een uitzondering. 

Maak 'm voor je geliefde, je vriendinnen, je geheime aanbidder, je huisgenoten, je ouders of voor jezelf. Voor wie je 'm ook maakt, deze cheesecake spreads the love.


Ingrediënten voor 2 mini cheesecakes:
100 gr   bastognekoeken
50  gr    ongezouten boter
100 gr   witte chocolade
200 gr   roomkaas
2          eieren
100 gr   crème fraiche
1          vanillestokje
            rode voedingskleurstof
2          springvormpjes van 12 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed twee mini springvormpjes met bakpapier. Haal de bodem los, leg daar bakpapier op, doe de vorm er om heen en knip de loshangende stukken bakpapier af. Vet de springvorm vervolgens in met boter.

Kruimel de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en vermeng dit in een kom met de koekkruimels. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvormpjes en druk goed aan met een lepel. Zet de springvormpjes tot je ze weer nodig hebt in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au bain marie. Klop tegelijkertijd de roomkaas met de mixer in een kom tot deze zacht is. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes er uit. Doe deze bij de roomkaas. Voeg dan twee eieren toe en mix tot een glad mengsel. 

Laat de gesmolten witte chocolade iets op kamertemperatuur komen. Meng dan de crème fraiche door de gesmolten witte chocolade. Spatel vervolgens het witte chocolademengsel door het roomkaasmengsel. 

Haal de springvormpjes uit de koelkast en giet het beslag erover heen. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormpjes. 

Doop een satéprikker in rode voedingskleurstof en druppel dit in het beslag in de springvorm. Ga vervolgens met de satéprikker door het beslag en creëer een mooi effect.
Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. De cheesecake is gaar als de zijkanten stevig zijn en het midden moet nog drillerig zijn. 

Laat de cheesecake afkoelen en zet daarna 2 uur in de koelkast om op te stijven. 

Eet samen op met iemand die je lief hebt.