HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

donderdag 28 maart 2013

Banana breadBanana bread is niet echt brood, maar ook niet echt cake. Het hangt ertussen in, een inbetweener. Een grijs gebied vol twijfel, een overgangsgebied of een evenwicht tussen zaken. Als je het eet vraag je je af of je brood eet of cake of allebei? Het enige dat zeker is, is dat het super lekker is. Met dit recept wordt het bananenbrood perfect smeuïg van binnen.
Van dingen bakken word ik altijd heel blij. Toen ik gister met Marlous een bakdag had, wisten we eerst niet zo goed wat we zouden maken. Uiteindelijk leek het ons een leuk idee om eens bananenbrood te maken. Weer eens wat anders dan brownies, cheesecake of muffins. En met Pasen in aantocht ook een leuk en makkelijk recept om te maken voor het paasontbijt of de paasbrunch. 
Dit heb je nodig voor een cakeblik bananenbrood voor ongeveer 10 personen
250 gram tarwebloem
1 zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
100 gram zachte roomboter
200 gram witte basterdsuiker (gewone suiker kan ook)
1 zakje vanillesuiker
125 ml crème fraiche
2 eieren
2 bananen

Zo maak je bananenbrood
Bekleed een cakevorm met een stuk bakpapier (verfrommel het bakpapier eerst even tot een prop, zo blijft het beter in de vorm zitten). Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem in een kom en doe de bakpoeder, kaneel en een snuf zout erbij. 

Meng de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker met een mixer zodat het een glad mengsel wordt. Blijf mixen en voeg de eieren één voor één toe. Doe dan de crème fraiche erbij en mix tot een glad mengsel.

Doe dit mengsel bij de bloem en schep door elkaar. 

Prak de bananen. Schep dit door het mengsel. Verdeel alles over de cakevorm en bak in ongeveer 60-70 minuten gaar. Controleer na een uur of de cake gaar is (prik een satéprikker of een mes in de cake, als deze er schoon uit komt dan is de cake gaar). 


Laat de cake een half uurtje afkoelen op een rooster. Haal dan uit de vorm en laat verder afkoelen. Smakelijk!

Lekker voor bij de paasbrunch. Kijk hier voor nog meer paasinspiratie.