HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

vrijdag 6 december 2013

Zucchini bread

Van het onstuimige weer en de kou raak ik in een soort van bakmodus. Immers, je kan beter binnen blijven dan buiten van je fiets waaien. Gister was weer zo'n dag. Buiten waaien de bomen bijna om, maar met in de oven een baksel begint het binnen huiselijk warm te ruiken. Op zoek naar bakinspiratie kwam op Instagram zucchini bread voorbij. Bananenbrood kende ik al, maar brood van courgette? Dat moest ik natuurlijk proberen. 

Een goed woord om dit courgettebrood te omschrijven is moist. Een vertaling hiervoor vinden is wat lastig, want vochtig klinkt niet echt verleidelijk. Misschien mottig? Alhoewel dat ook weer associaties oproept. Ik houd het dus maar bij moist. Dit zucchini bread met walnoten, kaneel en rozijnen is dus moist, super easy om te maken en bovenal heel lekker. Maak het dit weekend voor bij de thee of lekker als ontbijt. 


Zucchini bread
voor één cakeblik
3 eieren
200 gram suiker
225 ml zonnebloemolie
300 gram tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda (te koop bij de Toko)
1 tl kaneel
snuf zout
1 courgette
50 gram walnoten, in stukjes gehakt
50 gram rozijnen, in stukjes gehakt
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in een kom. Kluts de eieren en meng met de suiker en zonnebloemolie. Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar. 

Schil de courgette, snijd door midden en schraap de zaadjes eruit met een lepel. Rasp de courgette fijn (met behulp van de keukenmachine gaat dit heel snel). 

Hak de noten en rozijnen grof. Voeg dit samen met de geraspte courgette toe aan het mengsel en meng (in de keukenmachine) tot alles goed gemengd is. 

Vet een cakeblik royaal in met boter en bestuif met bloem. Verdeel het mengsel geleidelijk over de cakevorm. Bak het courgettebrood in ongeveer 60 minuten gaar. Prik met een breinaald, als deze er schoon uitkomt dan is het brood gaar. Laat afkoelen op een rooster.