HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

zaterdag 9 februari 2013

cupcake toppings


Er bestaan veel soorten toppings. Toppings die ik zelf vaak gebruik en die niet veel werk zijn om te maken zijn frostings (botercrème) en icings (glazuur). Ik vind het er leuk uit zien om de toppings te combineren. Ook is het leuk om verschillende voedingskleurstoffen te kopen en de toppings verschillende kleurtjes te geven. Zelf houd ik wel van bonte cupcakes, dus ik gebruik vaak ook nog versiersels, fondant en marsepein om het af te maken. Je kunt de topping ook gebruiken als ''lijm'' voor fondant en marsepijn. 

Hier recepten voor basistoppings voor ongeveer 12 cupcakes.

Vanillefrosting:
250 gr   poedersuiker
250 gr   zachte roomboter
2   el    heet water
1   tl    vanille extract
           druppeltje citroen tegen het schiften
           voedingskleurstof (te koop bij de toko)


Mix de boter in een beslagkom glad. Voeg daarna de gezeefde poedersuiker toe. Mix alles tot er een mooi egale topping ontstaat. Voeg tenslotte kleurstof naar keuze toe en mix nog even tot er een mooie egale kleur ontstaat.Icing topping:
200 gr    poedersuiker
          water
          voedingskleurstof 

Zeef de poedersuiker in een beslagkom. Roer het water beetje bij beetje er bij totdat er een dik glad mengsel ontstaat. Als je verschillende soorten kleurstof wilt gebruiken, kun je de icing verdelen over kleine bakjes en aan ieder bakje een paar druppeltjes kleurstof toevoegen. 

Royal icing topping (met rauw eiwit):
1       eiwit
250 gr  poedersuiker
1 tl    citroensap
        voedingskleurstof 

Doe het eiwit in een schone mengkom. Voeg het citroensap toe. Mix het eiwit op de hoogste stand van de mixer stijf. Zeef nu beetje bij beetje het poedersuiker erbij. Mix op de laagste tot er een mooi mengsel ontstaat. Voeg nu de kleurstof toe en mix nog even door. 

Vul een spuitzak met de toppings of spatel de toppings over de cupcakes. Versier verder met versiersels, marsepein en fondant.